Jachninovy taštičky Recepty

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Recepty z ambasád - Ambasada Republike Litve

Z některých ambasád poslali recept, z některých dva, z Litevské přišla celá kniha! Tak jedna ukázka za všechny.

Recepty z ambasád - The Ambassador of Switzerland

  Zdá se, že ve Švýcarsku mají podobně mlsné jazýčky jako u nás. Z jejich ambasády jsme dostali tři recepty. Salmon Trout Fillet Ravioli Ingredients 1 Shallot 6 pcs peppercorns, black 2 dl white wine 0.5 dl of Noilly Prat 1 bunch of parsley 400 g salmon trout fillets, skinned 1 piece egg yo

Recepty z ambasád - Ambassador of theRepublica of Serbia

Ze Srbska nám zaslali recept na jejich tradiční Take.   Take Ingredients (for six persons) 1 kg of boiled potatoes 1 tea spoon of salt flour Filling plum jam / grinded nuts / poppy seed bread crumbs oil Preparation 1. make potatoe mash 2. mix all ingredients, adding flour gently until f

Recepty z ambasád - Embassy of Georgia

  Z Gruzie přišel recept na ravioly. Doufáme, že vám příjdou k chuti.   Georgian meat-filled dumplings) Khinkali are a specialty of the Caucasus nation of Georgia. They are most often enjoyed at special restaurants where the tasty, meat-filled dumplings are served simply with a generous sprinkli

Recepty z ambasád - Embajada de la Republika Argentina

Z Argentiny nám poslali dva úžasné recepty. Tímto děkujeme. RAVIOLI SE ŠPENÁTEM NÁPLŇ: 3,40 kg čerstvého špenátu (polovinu špenátu je možno nahradit mangoldem) Voda Sůl 1 telecí (hovězí) mozeček % hrnečku oleje 2 stroužky česneku 4 vejce 100 g parmezánu Pepř Muškátový oříšek Lžíce najemn

Recepty z ambasád - Embassy of Japan

Podobně jako ve Velké Británii, ani v Japonsku nevaří jídlo, které by se podobalo našim taštičkám.

Recepty z ambasád - British Embassy

Z britské ambasády se nám po anglicku zdvořile omlouvají, ale v jejich národní kuchyni není jídlo, které by připomínalo naše taštičky. 

 

Tento recept patří také k těm nejsnazším. Připravíme si rýžový papír. Namočíme jej na 2 minuty do misky s vodou a poté necháme oschnout. Omyjeme si plátky ledového salátu, okurku rozkrájíme na drobounké plátky, zelené a černé olivy také rozkrájíme na menší kousky. Z rajčat vyjmeme zrnka a dužinu po

 

Ingredience: 1 listové těsto, 400 g lososa, olivový olej, ½ citronu, 100 g černých oliv, 1 žloutek, strouhaný parmazán k podávání Postup: Orestujeme si plátky lososa zlehka na pánvi a rozdělíme na malé kousky. Zakápneme citronem a pokapeme troškou olivového oleje. Přidáme nadrobno nakrájené černé

 

Ingredience:1 listové těsto, 400 g vypeckovaných třešní nebo višní, 100 ml cherry likéru nebo griotky, 1 žloutek na potření, moučkový cukr Postup: Omyjeme třešně, rozkrájíme je napůl a vypeckujeme. Poté je zalijeme cherry likérem a necháme odležet 5 hodin. Třešně vstřebají likér. Listové těsto pot