Jachninovy taštičky Recepty

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

slide

Recepty > Recepty z ambasád - Embajada de la Republika Argentina

Z Argentiny nám poslali dva úžasné recepty. Tímto děkujeme.

RAVIOLI SE ŠPENÁTEM

NÁPLŇ:

3,40 kg čerstvého špenátu (polovinu špenátu je možno nahradit mangoldem) Voda

Sůl

1 telecí (hovězí) mozeček

% hrnečku oleje

2 stroužky česneku

4 vejce

100 g parmezánu

Pepř

Muškátový oříšek

Lžíce najemno nakrájené petržele

TĚSTO:

800 g hladké mouky Sůl

2 vejce

3 dl vody (cca.)

DALŠÍ:

Parmezán

Italská rajčatová omáčka

Dobře omytý špenát povaříme ve velmi malém množství slané vody, přelijeme studenou vodou, vodu pečlivě odstraníme a špenát nakrájíme.

Zvlášť umyjeme mozeček a odstraníme kůru, která jej obaluje. Povaříme jej ve slané vodě, vodu odstraníme, mozeček nakrájíme a promícháme se špenátem.

Přidáme jemně nasekaný česnek, vejce, parmezán, petržel. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.

Těsto: smíchat přísady, spojit těsto, dokud je hladké. Těsto rozdělíme na dvě části a natáhneme, až jsou tenké. Jednu z nich položíme na pomoučené dřevěné prkénko a pokryjeme nápiní, kterou rozetřeme po hmotě těsta. Pokryjeme druhou polovinou těsta, posypeme moukou a naznačíme části, které pak rozřežeme (oddělíme) kolečkem.

Raviol i vaříme ve slané vodě.

Podáváme s omáčkou/ sugem a parmezánem.

 

RAVIOLI CAHOBARI

TĚSTO:

400 g hladké mouky

4 vejce

2 lžíce oleje 1 lžička soli

NÁPLŇ:

1 kelímek ricotty

200 g jemně nasekané šunky

1 velká cibule

50 g másla

4 vejce

100 g parmezánu

2 lžíce strouhanky Sůl

Pepř

Muškátový ořech

OMÁČKA:

1 cibule nasekaná na kostičky

2 konzervy loupaných rajčat 4 bobkové listy

'A hrnečku olivového oleje 1 a Y2 skleničky bílého vína Sál

Pepř

1 lžíce cukru

DALŠÍ:

200 ml smetany

Parmezán

2 lžíce horkého koňaku

Těsto: smíchat přísady a spojit těsto dokud je hladké, nechat je odpočinout 30 minut. Náplň: orestujeme na másle najemno nakrájenou cibuli a přidáme šunku, osolíme, odstraníme z ohně a přidáme ricottu, vejce, strouhaný parmezán a strouhanku. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vše důkladně promícháme.

Těsto rozdělíme na dvě části a natáhneme, až jsou tenké. Jednu z nich položíme na pomoučené dřevěné prkénko a pokryjeme nápiní, kterou rozetřeme po hmotě těsta. Pokryjeme druhou polovinou těsta, posypeme moukou a naznačíme části, které pak rozřežeme (oddělíme) kolečkem.

Omáčka: Dáme na pánev cibuli, rajčata, bobkový list, víno, sůl, pepř, cukr a vaříme asi 7 minut, nakonec přidáme olivový olej.

Do hluboké troubové misky dáme trochu horké omáčky; na ni trochu ravioli, pak další vrstvu omáčky, posypeme parmezánern a pokapeme smetanou. Přidáváme znovu ravioli, omáčku, parmezán a smetanu, dokud nám přísady stačí. Polijeme povrch smetanou, posypeme parmezánem a vložíme do horké trouby na 20 až 25 minut.

Po vyjmutí z trouby pokropíme horkým koňakem.

argentina